8.02.2022 г., 17:23 ч.

В невъзможността 

  Поезия
201 0 3

Невръстния Мойсей от Теб избран,

над хладните води във кошче плува.

Непроменим е мъдрия небесен план,

невъзможността възможности рисува.

Избави чудно Божия определен слуга,

послание велико в сърцето му постави,

да изведе от робските окови в свобода,

народа си и угнетението да забрави.

Но бе избран за вечна по-далечна цел,

на търсещите истината да даде посока.

Дойде невръстния Исус докрай приел

да следва мисията с цената най-висока.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??