12 янв. 2010 г., 13:18  

В пролетния студ 

  Поэзия » Другая
449 0 4

Не идва и не идва пролетта!
Заскърца и запря оста планетна!
Разплиска се, а после заваля
от облаците. И студ стегна.

 

Понечилите пъпки да цъфтят,
пресегнаха се сняг да си натрупат.
Развитите донякъде крила
на насекоми спряха да се люпят.

 

Не идва и не идва пролетта!
Защото ти не пожела да ме обикнеш!
Отблъснато от старата Земя,
безсилно, Слънцето притихна.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Публикувано в

Алманах "Нова българска литература" Поезия 2017, с. 231

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??