В среднощен шепот, в мрак орисан
бленуван сън в тревите спи.
Единствен вятърът залисан
в косите на върби шуми.
В среднощна доба, в тайно време
се ражда не една мечта.
С криле на птица ще поеме
диханието топло на нощта.
Във бяла люлка – сърп надвиснал –
в безоблачно небе блести луна.
Среброто ù над хълмите се плисва
в тайнствена и плаха светлина.
Живка Юрукова
© Живка Юрукова Все права защищены