Ще дойда при теб,
вървя, вървя но само в съня те докосвам.
Откривам щастието скрито
под лъзглавницата мека
само, само в съня.
Откривам те само там, в съня
за мен си слънцето, изгряващо в
утринтта красива
и залязващо в пейзаж красив.
Подобно самодива, образ мил,
откривам се в теб,
докосвам дланта ти нежно,
нежен допир, сладък аромат
и усмивка мълчалива,
една красота в затворен свят.
Сякаш зад решетки стоя
и опитвам да избягам,
но господарят мой е заповядал така,
да стоя на тясно с болка,
с душа дишаща като изгаряща цигара.
Аз протегнах ти ръка, но ти отстъпи
и спотаи се там, отвъд сънищата сладки,
и не чувства, и не диша, изчезна като в сън.
Събуждам се отново сама и две сълзици в утринта
се търкалят по стените, трудно ми е пак сама
да те търся сред звездите.
Ставам тъжна от леглото
и те търся из дълбините сиви,
тръшкам се, рева като дете, направило беля,
и запалвам поредната цигара,
която изгаря като моята душа.
© Карина Все права защищены