7 июн. 2012 г., 15:41

В този дъжд... 

  Поэзия » Другая
458 0 8

В този дъжд се заслушах...

Как напевно вали -

и размива грима по лицето на мрака.

Дълго, дълго бе суша.

Праведни сме били,

дъжда-вестоносец щом кротко дочакахме.

Тиха прошка донесе

на слаби и зли,

после ми всички рани и  стари  заблуди.

Най-красивата вест е,

че спря да боли.

(Вечно щастливи  били само  лудите...)

Чух  дъждовната песен

като в някакъв сън –

мракът хлътна и  бавно от мен се оттече.

Сомнамбулено тиха

се прокраднах навън,

пожелах да си тръгна, но късно бе вече...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??