27 янв. 2016 г., 18:30

Вечер край морето 

  Поэзия » Пейзажная
314 0 0

Вечер край морето

 

Навънка бавно дойде  Вечерта,

по стръмните пътеки край морето.

Отстъпи хоризонта на Деня...

Замигаха зеници от Небето.

 

От изток се зададе светлина...

И тръгна да минава Ширинето.

Сред пръските видях една Луна,

която се изкъпа във  Морето.

 

А подир тая лунна светлина,

разцепи се почти на две морето

и цялата романтика в света

ми завладя, неканена, сърцето!


 

© Hristo Slavov Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??