Jan 27, 2016, 6:30 PM

Вечер край морето 

  Poetry » Landscape
313 0 0

Вечер край морето

 

Навънка бавно дойде  Вечерта,

по стръмните пътеки край морето.

Отстъпи хоризонта на Деня...

Замигаха зеници от Небето.

 

От изток се зададе светлина...

И тръгна да минава Ширинето.

Сред пръските видях една Луна,

която се изкъпа във  Морето.

 

А подир тая лунна светлина,

разцепи се почти на две морето

и цялата романтика в света

ми завладя, неканена, сърцето!


 

© Hristo Slavov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??