11 мая 2023 г., 07:16

Вечерна поща от Дядо Валери 

  Поэзия
211 3 4

ВЕЧЕРНА ПОЩА ОТ ДЯДО ВАЛЕРИ

 

Когато свърши моят ден –

и легне в залеза на хълма,

савани черни върху мен постила ми нощта безмълвна,

и Варна стихва изведнъж – пред телевизора се кротва,

а аз под дрипавия дъжд на Седма пейка пускам котва,

това е прелестният миг, във който най-подир съм Никой,

мълча на Български език – и в мен мълчанията викат! –

 

ченге с пагони – три звезди, ще спре дежурната патрулка

и лампата ѝ ще мъжди! – замръзнала от студ светулка,

хем бирата ще ми горчи, хем изгревът е тъй далечен! –

но, вперил в мен добри очи, ще вярвам, че светът е вечен,

и аз – пергиш и стар сархош, за краткост /речено във скоби/ –

съм жив! – във варненската нощ,

и си ви мисля с братска Обич.

 

9 май 2023 г.

гр. Варна, 20, 30 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??