21 июн. 2007 г., 06:36

Век на излишества 

  Поэзия
705 0 15


Будувах с луната, сред синьо изгряла,
унасях се в тъжните спомени денем.
В дирите наши полека пристъпвах -
листата във парка напомняха есен...


Тихите стъпки, любовни, запомниха
пейки, рисувани с дланите топли.
А пясъкът, нощем, изстиващ тъй бавно,
разбудена жар бе запазил в телата ни.


Търговец ти беше - продаде душата,
подобно на стока пазарна предложи.
А моята... счупи на малки парчета.
Остава ми болката. Късно е вече.


А мъничко само за себе си исках -
пристанище тихо и топло, спокойно.
От излишествата на века да се спасим
в уюта на чувства, за двама достоен.

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??