4 февр. 2012 г., 01:21

Великанско за бого(н)равните 

  Поэзия » Другая
1205 0 17

Mission Impossible

 

Голготите ми нямат точен брой.

Разпукват се в редица безпощадно.

Не ме попита ни един за кой

ли път съм сам-самичка срещу стадото.

 

И мога ли отново, пак и пак,

да мина по пътеката от тръни.

Остана ли ми здраво чувство, крак

да се опра до някакво там дъно...

 

И колкото да спирам всеки път

най-сетната си вяра, точно косъм,

да пита парцаливата ми гръд

издържа ли на погледите кóси

 

и може ли да бъде все сама,

различна от стандартното за маса -

надигам ръст, а всъщност е замах

на онзи страх, недоизречен гласно

 

и скрит зад девет къса тленна плът

до края на сърцето ми. Най-долу.

Голготата е чувството за път.

Голгота е цената да си пролог.

 

Надигам се... и тръгвам. Пак и пак

по дланите ми пукват нови стигми.

Голготата е точно онзи праг,

на ръст след който Господ да достигнеш.

 

 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??