30 мар. 2018 г., 20:09

Великден 

  Поэзия » Другая
1204 1 18

              Букетче здравец стискам във ръка,

              свещица жълта кътам в джоба.

              И тръгвам под голямата луна

              към храма в малкото градче.

 

              А там народът вече се събрал,

              отецът с песни слави Бога.

              Кандило гони хорската печал

              и поглед благ е на лицата.

 

              „Христос Воскресе! Христос Воскресе!

              Със смърт поправи Той смъртта!"

              И сякаш Дух Свети понесе

              надеждата на всички във нощта!

 

             Здравеца поставям на икона,

             пламъчето пазя на свещта.

             Във кръст се моля пред амвона

             да бъде Мир, да бъде Светлина!

              

© Хари Спасов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Великден »

2 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??