30.03.2018 г., 20:09 ч.

Великден 

  Поезия » Друга
1203 1 18

              Букетче здравец стискам във ръка,

              свещица жълта кътам в джоба.

              И тръгвам под голямата луна

              към храма в малкото градче.

 

              А там народът вече се събрал,

              отецът с песни слави Бога.

              Кандило гони хорската печал

              и поглед благ е на лицата.

 

              „Христос Воскресе! Христос Воскресе!

              Със смърт поправи Той смъртта!"

              И сякаш Дух Свети понесе

              надеждата на всички във нощта!

 

             Здравеца поставям на икона,

             пламъчето пазя на свещта.

             Във кръст се моля пред амвона

             да бъде Мир, да бъде Светлина!

              

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Великден »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??