Раковски, Ботев, Левски, Петлешков,
Честименски, Бенковски, Волов
и още десетки свидни български чеда,
които със кръвта си написаха история
от векове за вечни времена.
Признателна България венец ще изплете,
венец от обич и от слава.
И тези светли имена
не ще потънат във забрава.
© Наташа Биразова Все права защищены