20 июн. 2024 г., 07:16  

Весел Ной 

  Поэзия » Философская
129 2 2

Сега съм самото спокойствие,
в сърцето вали или духа.
Михаля с дъските пак той си е –
две мокра, а третата – суха.

 

Ковчезите уж са ми ноеви,
кова ги за кумова слава,
като сламки ги носи пороя ви.
От мене спасител не става.

 

И гълъби нямам, а – гарвани,
не клонки маслини, бодили
ми носят и не е за вярване...
Спасителя, виж не спасили...

 

Животните (е, оцелелите),
дресирам накрая и цирка
е пълен – безплатен в неделите...
Ной весел през сълзи ще си свирка...

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • От ножовете, които извадих от гърба си могат да се направят толкова пирони, че ще има и за продаване. Не на килограм - на тон. Благодаря, Ники!
  • Много ми хареса, Наде!
    А библейската нотка е просто разкош!
Предложения
: ??:??