25 мар. 2008 г., 16:45

Видях те... (посветено) 

  Поэзия » Другая
2214 0 30

Видях те да плуваш в очите ú.

Не помнех,  че смърт те наричат...

Без дъх... подкосила сълзите ú,

молитви - кинжално отсичаш.

 

Видях те, прегърбено-пиеща,

засадно да дебнеш във нищото...

Овълчено гладна и... виеща,

зариваш следи в пепелища...

 

Видях те... във тихите ириси,

пълзиш, непохватно-безволева.

Дълбаеш във влажното белези,

с недъгави пръсти - оголена.

 

Видях, зад клепачите схлупени,

как стържеш, без болка, беснеещо.

Нахапвайки бледите спомени,

размити утаечно в сенките...

 

Видях те! Увяхнало скитаща...

В очите ú... В топлите длани...

Студена, жестока, непитаща,

самотен звук в тихи камбани...

 

Видях... А да бях ослепяла...

В сълзите ми няма пристанища.

С вик раздирам нощта побеляла

и притихвам, отново, скърбяща.

...

© Деси Инджева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??