23 февр. 2017 г., 12:42  

Вик от преизподнята 

  Поэзия » Другая
430 2 7

Кръвясаха очите на мъглата.
И стана зверски тъмно над града.
С камшици заплющяха по стъклата
най-яростните сприи на дъжда.

Притиснати във калната мазилка,
вратите - като бабички пред сън,
избълваха и жупел, и чернилка
И стана още по-зловещо вън.

След миг се сурна зимната вихрушка
и пищният й нощен карнавал
във дланите си ледени разлюшка
къщурките от крайния квартал.


Комините самотни разпиляват

над покривите с топлия си дъх
снега - нетраен белег на забрава.
и намекът за неизбежна смърт.

Премръзнала душица в шепа стискам
и моля този кучи студ да спре.
Животът ако има заден изход,
дано да бъде излаз на море!

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??