Вина
Грешка след грешка тя прави,
нарани хора безчет.
И за миг дори забрави,
че трябва да бъде човек.
А бе някога момиченце малко,
с тъмни, изпълнени с блясък очи.
И е наистина много жалко,
че душата ù сега така скърби.
Защо ли трябваше онази нощ
със жестокост блясъка ù да отнемат
и с груба сила и мощ -
тялото ù да превземат.
Тя не можеше след това
да бъде пак онуй дете,
сега единствено кълне
грубите мъжки ръце.
Отиде си нейната лъчезарност
и остана само студенина.
Проклина онази коварност,
която душата ù завладя.
Кара хора да страдат,
без да имат вина,
и не желае да ù прощават -
да мрази е нейната съдба.
Животът малко ù е дал
и много е отнел,
към никого да не изпитва жал -
самият Дявол я е проклел.
Нима е наистина възможно
един миг всичко да промени?
Нима е в човека заложено -
сърцето с камък да замени?...
© Аня Хариз Все права защищены