15 июн. 2016 г., 21:57

Вино 

  Поэзия
338 0 1

Вино

Навън вали леден дъжд

А вътре – изгаряща лава

Не те искам вече

Но не мога и да те забравя

Къде си ти?

Къде съм аз?

Защо си тук, а аз съм там

Не знам, наистина не знам

Душата ми усети твоята като сродна,

когато заедно пихме вино

Сега вдигам чашата и мисля за теб

Оставям чашата, преглъщам

и подпалвам спомена

Ти си пепел в мен

Но пепел, от която можеш

да възкръснеш

През нощта мисля със сърцето си

През деня чувствам с ума си

Денем ти си изстинал спомен

А нощем – пламтящо видение

При теб вали, нали?

Позволи ми в твоя дъжд да изгоря

Позволи ми в лавата ти да замръзна

11 октомври 2015

© Димитра Канева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Колко красиво! Толкова истинско...

    "Позволи ми в твоя дъжд да изгоря
    Позволи ми в лавата ти да замръзна"!!!
Предложения
: ??:??