Вино
Навън вали леден дъжд
А вътре – изгаряща лава
Не те искам вече
Но не мога и да те забравя
Къде си ти?
Къде съм аз?
Защо си тук, а аз съм там
Не знам, наистина не знам
Душата ми усети твоята като сродна,
когато заедно пихме вино
Сега вдигам чашата и мисля за теб
Оставям чашата, преглъщам
и подпалвам спомена
Ти си пепел в мен
Но пепел, от която можеш
да възкръснеш
През нощта мисля със сърцето си
През деня чувствам с ума си
Денем ти си изстинал спомен
А нощем – пламтящо видение
При теб вали, нали?
Позволи ми в твоя дъжд да изгоря
Позволи ми в лавата ти да замръзна
11 октомври 2015
© Димитра Канева Всички права запазени
"Позволи ми в твоя дъжд да изгоря
Позволи ми в лавата ти да замръзна"!!!