9 февр. 2022 г., 10:03  

Витоша 

  Поэзия » Строгие формы, Другая
357 1 2

Зелен е на Витоша взорът, 

разхождам се в приказен лес

и слушам отвред с интерес,

подобно дете, да говорят

 

листата за стойностни хора,

каквито са много и днес,

обаче от всичкия стрес  

шедьовър незрим е просторът…

 

О, скоро иди в планината,

в обятията на хлада –

да чуеш гласа на листата,

 

да видиш отгоре града!

Така ще заситиш глада,

изконния глад на душата.

 

© Димитър Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??