Да видиш искреност и топлина
в света на вълци и злина.
Да търсиш тишина...
в света на вълци и злина.
Да искаш топъл малък жест
в съня на тъжна вест.
Да търсиш погледа горещ
в съня на тъжна вест.
Да падат спомени накуп
в дома ти с формата на куб.
Да срещнеш някой друг
в дома ти с формата на куб.
Да вържеш възели от ден,
да пази пътя ти към мен.
Сърцето в моя плен
да пази пътя ти към мен.
Да греят слънце и цветя
сред стъпките на тишина
след зъбчето луна
на склона на нощта.
© Йоана Все права защищены
"Да видиш искреност и топлина
в света на вълци и злина...
Да търсиш погледа горещ
в съня на тъжна вест...
Сърцето в моя плен
да пази пътя ти към мен...
след зъбчето луна
на склона на нощта."
Зашеметяващи и паметни редове, и невероятен финал:
"след зъбчето луна
на склона на нощта."
Поздравявам те! Нарисувала си картина на импресионист с поетичната си четка.