Една птица изпляска с крила и полетя.
Перце от нея се откъсна и с вятъра се заигра.
Загледах се във странния му танц прехласнато.
Всичко друго беше в нищото оттласнато.
Видях как слънцето през него прозира,
как го шари с разни краски.
Виждах как вятър в пуховете се провира,
как го обсипва с ласки.
Заприлича ми на фея. Толкова тайнствено неясна!
И... аз се влюбих в нея! В птицата прекрасна!
© Маргарита Ангелова Все права защищены
Поздрав!