9 нояб. 2007 г., 07:58

Вместо криле, Бог души ни е дал. 

  Поэзия » Белые стихи
1936 0 10
Вместо криле, Бог души ни е дал да носим,
да летим в светове, дето с бясна скорост се носят
ракети с бойни глави,
напряваляващи полета волен
към определени неща и точни планети.
Бог души ни е дал, дал е воля в сърцето -
да се борим с въдушни течения,
които към черни дупки повеждат
на отчаяния, горчиви сълзи и депресия.
А на тези, които избраха да страдат
за истина, правда, за ценности някакви,
дал е своя Дух - пътеводител предвечен,
да води към царство нетленно,
защото е Вечен.
Вместо криле, Бог души ни е дал -
да се издигнем над суети,
да носим сълзи и усмивка да даваме.
И рани с целебния огън церим,
че в този свят на просперитет и противоречия,
няма кой да свети във мрак победим.
Бог души ни е дал, дал е любов тъй голяма,
към която бекористно да се стремим
и две ръце щедро да дават
и едно сърце - защото пътят е един.





© Краси Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??