3 июн. 2009 г., 00:50

***(вместо къща) 

  Поэзия
1106 0 45

 

 

Не искам завивки от пух,

ни завеси от тежка коприна

и стени – да ме крият.

Дори покрив не искам.

 

От камък топъл объл дъх

по мен да попие,

с тръпчиво жужене в косите

да ме оплетат окосени треви.

И всичкото вятърно синьо

да ми прелее в очите.

 

И... стига ми.

 

 

 

 

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??