На внучките ми,
с много обич.
Моя внучко, сладка, мила,
като птичка лекокрила,
като славейче мъничко,
я запей ми, малка птичко.
С медено гласче игриво,
дете усмихнато, щастливо.
Песен весела запей,
та душата моя сгрей.
Песничка запя детето,
кат... звънче му е гласчето,
на дядо стопли то сърцето,
сълза се стече по лицето.
Сълзата бавно той изтри,
песента да не смути,
внучката му не разбра,
от радост беше таз сълза.
С.П.
© Стойчо Пеев Все права защищены