Тази сутрин на прозореца ми кацна
едно рошаво врабче
и зачурулика по перваза
с весело гласче.
Аз протегнах му ръка
и поисках да погаля сивото перце,
но то политна във простора,
размахвайки с криле.
Сега тъгувам за врабчето
и отрони се сълза от моето сърце,
и с глас заплаках...
аз исках само да помилвам сивото перце!
*** *** ***
© Дора Трифонова Все права защищены