2 июн. 2020 г., 15:50

Врабчово семейство 

  Поэзия » Для детей
726 0 2

Под стрехата, до олука,

скрит в една пролука,

със съчки, сламки и сено

Врабчо направи си гнездо.

           

После с крила замаха,

кацнал на близката стряха,

весело запя, зачурулика

врабчовата песен на жениха.

                     

Чу го Врабка отдалече,

нова премяна си облече,

при него на стрехата долетя,

с него весело запя.

                      

Цял ден чуруликаха и пяха,

до вечерта не спряха,

щом слънцето се скри

Врабчо в гнездото Врабка приюти.

 

Мина месец и половина,

от стрехата до комина,

наредиха се хванати за ръчица

Врабчо, Врабка и техните дечица.

                              

Чуруликат весело децата,

веселят се на стрехата,

Врабчо, Врабка носят им мушици

да нахранят гладните душици.

                     

Щом денят отмина,

нощта се спусна до комина,

Врабчо, Врабка децата прибраха

и в топлото гнездо заспаха.

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??