2 апр. 2023 г., 20:21

Време е за щастлива промяна 

  Поэзия
222 0 1

Нашето съвремие е въглен от сажди,

птица обречена с отровна рана,

коварна истина в дните ни горчи,

изгрев без слънце е обич презряна.

Време е вече за щастлива промяна,

живот достоен задружно да градим,

всички облаци в слънце да преродим.

Благослови ни,Господи, със сила и воля,

да кажем дръзко НЕ на черните злини,

да разпнем на кръста омразна неволя,

бяла правда да пее в дните ни винаги.

Да, време е вече да кажем смело на глас,

достатъчно,стига лъжи,дотук бяхме с вас,

помни народа,отдавна вече той знае,

ангел от дявол непременно ще разпознае.

 

 

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Римоза, не разбирам какво казваш -
    "изгрев без слънце е обич презряна." Какъв изгрев е презряна любов?
    "да разпнем на кръста омразна неволя" - как да разпънем неволята на кръст?
Предложения
: ??:??