22 окт. 2024 г., 12:31

Все по-малко останаха старите 

  Поэзия » Философская
109 2 3

Все по-малко останаха старите

със набръчкани, сухи лица.

Посивяват без тях тротоарите

и изгряват студени слънца.

 

А довчера в тополи и в кестени

песни пееха денем скорци

и в лицата на хората - весели -

се усмихваха топли звезди.

 

Беше хубава пролет, разцъфнала.

Беше лято с вълшебна река.

И съдбата - от обич набъбнала - 

беше нашата светла съдба.

 

Но се губят и чезнат сред нищото

вече тихите бели лета.

Само спомени - ето ги, вижте ги,

още махат връз птичи крила.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??