Ако утре намериш причина
да се сърдиш за днешни неща,
ако бъдеще смесваш със минало
ще е болката твоя съдба.
Ако днес не мечтаеш за утре,
а лениво прохождаш деня,
кристален смехът ще се счупи
и кошмари ще бродят в съня.
Ако вчера не си се преборил
значи нямаш амбиция, цел.
Бог не иска безкрайно да молиш,
иска нещо и сам да си взел.
Ако спреш да летиш в необята
и боиш се когато сгрешиш,
ще си малка калинка в тревата
и във ниското, ти ще пълзиш.
Отстоявай се, искай, раздавай
и живей уникално в стремеж.
Всяка крачка с гърди защитавай.
Всеки миг е безкраен копнеж.
© Валентин Йорданов Все права защищены