24 авг. 2022 г., 07:06

Всички птици са бъдещи хора 

  Поэзия » Философская
310 6 11

Цял живот все летя – буревестник –
дето други от страх не летят.
По маршрути – на Бога известни
следвам онзи – на смелите път.

 

Виждам хората – сенчици бледи,
как убиват мечтите си щом
свободата измерят на педи
и с измамното чувство за дом.

 

Не намирам мечтания остров,
не намирам покой и любов.
Да си птица е толкова просто,
но дали да дадеш си готов,

 

урагана, луната простора,
за измерено с шепи море?
Всички птици са бъдещи хора,
всяка каца преди да умре.  

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??