Aug 24, 2022, 7:06 AM

Всички птици са бъдещи хора 

  Poetry » Phylosophy
302 6 12

Цял живот все летя – буревестник –
дето други от страх не летят.
По маршрути – на Бога известни
следвам онзи – на смелите път.

 

Виждам хората – сенчици бледи,
как убиват мечтите си щом
свободата измерят на педи
и с измамното чувство за дом.

 

Не намирам мечтания остров,
не намирам покой и любов.
Да си птица е толкова просто,
но дали да дадеш си готов,

 

урагана, луната простора,
за измерено с шепи море?
Всички птици са бъдещи хора,
всяка каца преди да умре.  

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??