3 авг. 2023 г., 08:43

Всичко ми е, и нищо 

  Поэзия
235 1 0

Живееш, докато всичко се мени:
часовете, дните, годините,
сезоните, местата и хората.

 

Вятърът кара листата да шумолят, 
но никой не кара хората странни 
странно да странят от себе си чрез теб.

 

Успокой се, та ти дишаш. Въпреки страха 
и въпреки заблудата - уповавай се.
Вярата ти е важна. Въображението ти - също.

 

Умората ти е толкова излишна, колкото ти е и нужна,
за да починеш от работата свършена, 
и не такава.

 

Зареди се, за да имаш нови сили през новия ден,
за да бъдеш силен човек през целия си живот,
защото “силен човек” няма значение сред хората.

 

Очи, ръце, прегръдки топли,
и усмивки, и гласове, и хора познати, и всичко мило

що аз желая най-милно ми е най-любимо.

 

Защото спомените съществуват, макар и без бъдеще 
повечето от тях, и макар с любов 
без капка живот - доста от повечето на тях.

© Йордана Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??