Живееш, докато всичко се мени:
часовете, дните, годините,
сезоните, местата и хората.
Вятърът кара листата да шумолят,
но никой не кара хората странни
странно да странят от себе си чрез теб.
Успокой се, та ти дишаш. Въпреки страха
и въпреки заблудата - уповавай се.
Вярата ти е важна. Въображението ти - също.
Умората ти е толкова излишна, колкото ти е и нужна,
за да починеш от работата свършена,
и не такава.
Зареди се, за да имаш нови сили през новия ден,
за да бъдеш силен човек през целия си живот,
защото “силен човек” няма значение сред хората.
Очи, ръце, прегръдки топли,
и усмивки, и гласове, и хора познати, и всичко мило
що аз желая най-милно ми е най-любимо.
Защото спомените съществуват, макар и без бъдеще
повечето от тях, и макар с любов
без капка живот - доста от повечето на тях.
© Йордана Петрова All rights reserved.