13 мая 2020 г., 12:12  

Всяка нощ душата почва – от алеф * 

  Поэзия » Любовная
397 2 6

Тази вечер щом до мен заспят,
думите, на мекото възглаве,
ще превърна мислите си в път,
нотите ще подредя – в октава.

 

Ти в съня си стенеш – уморен,
нежно с незабрава те завивам.
Мракът взема сянката ми в плен -
да не каже накъде отивам.

 

По улука сурва се копнеж,
дремещ там от миналото лято.
И в сънят си мъжки щеш  – нещеш,
трескаво се любиш – със Луната.

 

Аз съм ситна капчица роса,
сгушвам се в тревите и треперя.
Скрита  сред заспали дървеса,
лунната пътека ще измеря.

 

Всяка нощ душата почва – от алеф *
и изписва йероглифи – чудни
раковина креха – от седеф,
скрила е любов – за всички будни.

 

Изгрев щом подпали онзи край,
който само мой е – от небето,
ще заспя. Светулковият май,
тайно под ресниците ще свети.

 

Будиш се – един объркан мъж,
свлякла пеперудената кожа,
аз мълча – от сълзи, или дъжд,
мокро е семейното ни ложе...

 

------------------------------------------------

*Aлеф -  Име на първата буква в азбуката на староеврейския език.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Ангелче!
  • Благодаря, Марийче! И може би е - сън, или видение, кой знае. Благодаря, Марианче! Радвам се, че ти харесва, Светеща буболечице! Само не си представяй ревла, с подути очи. Просто една от тристата откачалки, Целувчице. Благодаря, сенсей!
  • От алфа - отвъд омега...
    Харесах.
  • Хм...А не трябва! Или поне не толкова мокро 🌸
  • Разкошно е , Наде! 💖
  • "Светулковият май/ тайно под ресниците ще свети" е направо чудесно, Наденце, истинско поетично попадение!
    Поздравявам те и за брилянтно изведената поанта в последния куплет! Браво, миличка! ❤️
Предложения
: ??:??