25 нояб. 2017 г., 17:49

Вяра 

  Поэзия
271 2 4

           Милиард години до свършека на света

                                              А. и Б. Стругацки

 

Лее се гръмко вода от стъкло -

топчета, тракащи по ламарина.

Вятър озъбен усмихва се зло

и се заканва пак да намине.

 

Как се прогонва природен закон

ти не ме питай. Не зная.

Духай си, ветре, от моя балкон

даже през тебе аз виждам Рая.

 

Той е навсякъде. Само очи

трябва да имаш, за да го зърнеш.

Бог те обича. Даже и ти

Рая не можеш във Ад да превърнеш.

 

23.11.2017

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??