5 июл. 2012 г., 22:16

Вятър с призрачна душа 

  Поэзия » Любовная
500 0 1

Вятър с призрачна душа

 броди из поле узряло.

 Търси той изгубена следа –

 сянката си в звездно огледало.

 

Но проблясва в мрака натежал

 като сребърни сълзи в очите,

 споменът, копнежите раздал,

 с шепите дълбоки на вълните.

 

Изживяна горест като дим

 стеле се над прашните пътеки

 и остава само в миг раним

 обичта ни искрена да свети.

 

А в мечтите – счупени стъкла –

 късчета от лунна чаша –

 се оглежда тръпнеща нощта

 с болка от раздяла наша.

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Харесах. Това за мечтите е много хубаво казано! Поздравления,Живка!
Предложения
: ??:??