Усмихнах се на залеза. Политнах.
Бях полъх тих над цялата Земя.
Летях на Запад - розите Му стигнах,
прегърнал словото им - светлина.
И после неусетно потопих се
в мастилото на тъмното море.
Нощта с къдрици черни в мене стихна,
да изживее себе си, за да умре.
© Младен Мисана Все права защищены