2 нояб. 2011 г., 19:38

Вълшебник 

  Поэзия
442 0 6

Вълшебнико, нарамил свойте дарби,

сред пустинята от хора се поспри,

виж в душите им - загнездила се жажда,

как ги мъчи, дави и руши.

 

Дай им дарба – сила да се борят,

да счупят островърхите стрели,

вкоренени дълбоко, като корен

на сърцето в крехките стени.

 

Дай им вяра – да  литнат нависоко,

чак  до морното чело на скалите,

вдъхнали увереност  - посока

във първия полет на орлите.

 

Вълшебнико -  надежда подари им,

водопадите в очите спри,

в оазис превърни - пустинята,

да не стенат в нея - мъртви души!

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??