Там, край брега
на река Марица,
има остров вълшебен
до приказен град...
Където небето –
тъй синьо сияе,
а лъчите на слънцето
тъй щедро блестят...
Чуден остров скътал
е в пазвите
водопади от
детски мечти...
И ухае на рози
и на цъфнали липи...
И ето ме – щастлива вървя,
по алеята – сред
усмихнати хора!
И вълшебно е...
и приказно даже!
Ето "Малкият принц"
прегръща своята –
единствена роза!
И бухалът толкова нежно –
своята книга на познанието
е прегърнал с крилата си...
Ето, градът отразен е на глобуса!
Чуден остров, изтъкан от вълшебства...
© Катя Все права защищены