24 февр. 2007 г., 17:37

Въпрос на въображение 

  Поэзия
689 0 4

Мога неуморно цяла вечер да лудувам,

с тълпа от цветни хора да се забавлявам.

Тялото ми във всеки ритъм иска да танцувам,

с весела усмивка приятелите аз дарявам.

 

Поп, джаз или нежен блус –

първа в шеметни танци искам да се впусна.

Не се нуждая от горчивия вкус

на спиртните напитки, за да се отпусна!

 

Момчетата ме гледат закачливо.

Огнен плам в очите им откривам!

А девойки отстрани се карат заядливо -

смеха си вече не мога да прикривам!

 

Дрехите им винаги са тъй прекрасни!

Ала лицата от цигарите са пожълтели.

Душите им сякаш са дяволски тясни

и гледат, и стоят пред мен онемели...

 

Едва ли тези момичета някога ще проумеят,

че алкохолът не може да внесе и капчица настроение,

ако в сърцето си поне мъничко радост не влеят!

Не бива да крия – това е въпрос на въображение!


                                                                       Дари

© Дарина Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Искрено благодаря на Гошо Пешо!
  • Дам, браос Щом аз давам коментар тука значи работата е сериозна, да знаете, ей ! Който слага по-малко от 6 не разбира нищо от поезия, ок ? :P Ае, стига съм драскал, че да има място и за следващите възхваляващи коментари. Поклон пред авторката (bow) :]
  • Харесва ми това въображение !
  • Понякога нещата опират просто до въображение...Въпроса е колко можем да се пренесем в него...!
    Усмивки и поздрави!
Предложения
: ??:??