Мога неуморно цяла вечер да лудувам,
с тълпа от цветни хора да се забавлявам.
Тялото ми във всеки ритъм иска да танцувам,
с весела усмивка приятелите аз дарявам.
Поп, джаз или нежен блус –
първа в шеметни танци искам да се впусна.
Не се нуждая от горчивия вкус
на спиртните напитки, за да се отпусна!
Момчетата ме гледат закачливо.
Огнен плам в очите им откривам!
А девойки отстрани се карат заядливо -
смеха си вече не мога да прикривам!
Дрехите им винаги са тъй прекрасни!
Ала лицата от цигарите са пожълтели.
Душите им сякаш са дяволски тясни
и гледат, и стоят пред мен онемели...
Едва ли тези момичета някога ще проумеят,
че алкохолът не може да внесе и капчица настроение,
ако в сърцето си поне мъничко радост не влеят!
Не бива да крия – това е въпрос на въображение!
Дари
© Дарина Димитрова Всички права запазени