Днес казах ли ти колко те обичам?
А всички имена с които те наричам?
Показах ли ти ясно своята любов?
Направих ли деня ти да изглежда нов?
Огледа ли се тайно в моите очи?
Видя ли в тях любовен трепет да блести?
И сложи ли си на гърдите моя накит?
За да блестиш по-силно и от злато.
Заплете ли в косите си цветя красиви?
Гримира ли очите, палави, ревниви?
Накара ли ме да почувствам с дума, с жест,
как тялото ти праща ми любовна вест?
Повярва ли на сълзите във моите очи,
на мъката, която често в тях личи?
Затуй, че не успяхме с теб да се намерим,
години в щастие и радост да отмерим?
Усети ли, че аз до късно през нощта,
стоях и гледах, как усмихваш се в съня?
Почувства ли ръцете ми които безпощадно,
прегръщаха и милваха те жадно?
Как устните ми топли в мрака,
тъй страстно и покана без да чакат,
целуваха прекрасното ти тяло,
което на съня се бе отдало?
Разбра ли, че очи не склопих аз?
Стоях и гледах те до ранен час...
Осъмнах тихо, в нямо съзерцание,
стаил у себе си единствено желание:
да ти прошепна как съм се гордял,
със тебе – моят Тадж Махал...
© Красимир Тенев Все права защищены