Обичам ли те още? Знам ли? -
Бе отдавна…
когато в сънищата се яви.
Очаквах ли те? – Не… едва ли!
Бе случайност…
това, че ти сърцето ми плени.
Със думи нежни ти погали,
с душата на поет ме приласка.
Не знаех, че така ще ме разпалиш,
че ще поискам вечно с тебе да горя!
Разгорещи, изпепели и не пожали
дори молбите да ме пощадиш.
Реши, че и за мене любовта игра е,
отиде си, без нищичко да обясниш.
Попитах те - Защо? - ти в миг отвърна
- Ще обясня, любов… но не сега!
И после гръб на всичко ти обърна.
Случайност беше ти и бях за тебе аз шега!
Но в мен душата ми крещи и се бунтува,
че незаслужила е твоята лъжа.
В мен недоволството бушува,
че ти посмя и с мен се подигра.
Върни покоя ми! – Кажи защо до болка ти влуди ме!
Не искам нищо повече от теб сега.
Кръвта отрови ти и силите ми взе.
Върни сърцето ми поне - макар и без душа!
© Мария Георгиева Все права защищены