15 дек. 2012 г., 09:52

Възкресение... 

  Поэзия » Другая
372 0 2

Възкресение...

 

Мъжете от моето племе

били във ласките си сдържани и груби-

само деца да направят слизали от конете

и нямали време да любят...

 

И ето сега, на цялата неизживяна в столетията

Любов, аз Страстта съм понесъл...

Пригвозди ме на нея!.. Ще е великолепно

зрелище за тълпите... И възбуждащо, и весело...

 

... Но през нощта, когато ме свалиш от кръста,

заведи ме някъде да се любим,

а в утрото пръсни мълвата,

че  Любовта е възкръснала...

... Пък нека те мислят за луда!..

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??