15.12.2012 г., 9:52 ч.

Възкресение... 

  Поезия » Друга
373 0 2

Възкресение...

 

Мъжете от моето племе

били във ласките си сдържани и груби-

само деца да направят слизали от конете

и нямали време да любят...

 

И ето сега, на цялата неизживяна в столетията

Любов, аз Страстта съм понесъл...

Пригвозди ме на нея!.. Ще е великолепно

зрелище за тълпите... И възбуждащо, и весело...

 

... Но през нощта, когато ме свалиш от кръста,

заведи ме някъде да се любим,

а в утрото пръсни мълвата,

че  Любовта е възкръснала...

... Пък нека те мислят за луда!..

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??