Взирам се в случайности нелепи
и разкривам лесно техните черти
сред хората, оставащи си слепи,
които отчуждението върти -
в ситуацията всеки губи,
над всичките се спуска черна врана
и става тъй, че думите са груби,
формиращи потока на закана:
той показва как особеният взор
в тази ситуация изглежда,
когато обвинения за позор
прикриват третокласната надежда.
-Сърцето, щом от злоба е пламтящо,
окото губи чувството си зрящо.
© Валери Рибаров Все права защищены