10 мая 2011 г., 12:04

xxx 

  Поэзия » Любовная
476 0 2

Предпочитам да си замълча

и тъгата в песен да превърна.

Твоят ден достатъчно горча.

Искам в него пак да се завърна.


Искам да ме срещнеш с поглед тих,

пак да ме целунеш много бавно...

Куп мечти разпръснах и разбих -

пристан не намерих. И безславно


тук се връщам, като стар рефрен

на мелодия добре позната.

Аз съм вече страшно уморен 

и не искам да минавам под дъгата.


Искам само мъничко любов -

толкова - една трошица само.

С поглед син, да ми прости готов,

да ме галиш. И на твойто рамо


да заспя пречистен и спасен,

да забравя миналите рани...

Сутринта - щастлив и прероден -

птиците с надежда да нахраня.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Аз съм вече страшно уморен

    и не искам да минавам под дъгата
    Харесах!
  • Много красиво желание! Поздрави мила Нина!
Предложения
: ??:??