20 мар. 2020 г., 18:19

Ябълката 

  Поэзия » Другая
439 1 2

Аз ябълката на Едем

не я опитах.

Не се случи.

Изгониха ме с викове,

защото просто съм им скучна.

Змията се обви добра,

нашепна ми да я опитам

не ябълката...

А греха

и... че далеч така ще стигна.

Изви се съскаща,

изчезна,

остави ме почти разпната.

Ако грехът е просто цел,

дали ще плащам със душата?...

Аз, ябълката на Едем

не я опитах

и не зная...

Не съм светица,

да речем...

Но таз' душа не си я давам.

© Геновева Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ха-ха, Радвам ти се, Наде!
  • И мен ме гонят. Побърквам ги - с думи, със силна музика, с мълчание...Намират се причини. Непокорната ми рогата душа не им трябва - вместо ябълки, змии яде...
Предложения
: ??:??