1 янв. 2005 г., 08:40

Януарски дъжд 

  Поэзия
893 0 2

                ЯНУАРСКИ ДЪЖД

 

Приспивно чукат по стъклата тежки капки

на ненадеен нощен януарски дъжд,

довян насам от палав южен вятър.

Но ако вятърът изгуби топлата си шапка,

ще секне песента дъждовна изведнъж

и пак във бяло ще посрещне утрото земята.

© Атанас Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??